miercuri, 14 decembrie 2011

Sa ne decoram... Craciunul

In zilele noastre se gasesc in magazine o multime de decoratiuni frumoase de Craciun pentru brad sau pentru casa, insa parca au un farmec aparte cele confectionate acasa de cei mici sau cei mari.

Inspirata de revista "Lucru de mana", numarul de toamna 2011, m-am incumetat si eu sa-mi incerc puterile.


Cel mai greu a fost sa reproduc sabloanele decoratiunilor, pentru ca in revista erau la scara mica. In loc sa folosesc procedeul propus de coasere pe hartie, am preferat sa reproduc modelele de Craciun preferate pe etamina, cu punct in cruce.

Mai intai am estimat dimensiunea ferestrei in care va fi inserata cusatura, apoi am redimensionat sabloanele:


Decupati fereastra rotunda pe o fata de carton si apoi conturati cercul pe dosul celei de-a doua fete, ca sa nu riscati descentrarea acesteia.

Dupa ce ati cusut modelele le puteti decupa dupa forma cercului, dar cu 2-3mm mai mare, ca sa nu se vada.


Decupati dintr-o coala de desen mai groasa un cerc cu cativa mm mai mare decat fereastra decoratiunii si apoi lipiti modelele cusute fata-verso; decupati excesul de etamina si potriviti in fereastra decoratiunii. Daca este nevoie, mai decupati putin marginile cercului, ca sa permita lipirea cat mai etansa a celor doua fete ale decoratiunii. Eu am lipit mai intai modelul cusut pe o fata, apoi pe dosul fetei ramase am lipit mai intai agatatoarea si doua bentite in partea de jos si abia dupa aceea am lipit cele doua fete una de cealalta. Daca vi se par prea simple (mie asa mi s-au parut) se mai pot impodobi cu stickere sau alte decoratiuni mici lipite pe ici-pe colo.

Iara ce am obtinut:




Intre timp am descoperit modelele nordice si voi lucra cateva pentru acasa, la cererea Mariei :) Nu stiu de ce am impresia ca oricate as coase, tot nu vor fi destule :)

Si cu asta am cam incheiat proiectele de Craciun; sper ca saptamana viitoare sa-mi pot relua lucrul la goblenul cu ceas, pregatindu-ma si pentru tabloul nou-nascutei Ingrid - sablonul, atele, panza...

6 comentarii:

  1. Foarte frumoase! Esti inventiva!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Melly! Am avut emotii, dar chiar sunt de efect :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce decoratiuni grozave, bravo! Eu nu m-as fi gandit la decoratiuni cusute, dar e o idee foarte de efect.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, Ina! Si eu am avut oarece indoieli ca o sa iasa bine, dar uite ca pana la urma am avut succes :) La multi ani si An Nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumooooos! am primit si noi asa ceva si multumim mult! Stim sa apreciem munca. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu mare drag, Carmen! Acum ca mai am ceva timp liber, profit ca sa-mi rasfat prietenii si familia :)

    RăspundețiȘtergere