miercuri, 14 martie 2012

felicitare... origami

Si poate nu este o-ntamplare ca a trebuit sa astept pana azi ca sa pot povesti despre reusita in materie de felicitari de primavara. Astazi s-au implinit 101 de ani de la nasterea lui Akira Yoshizawa, Sensei Origami. Marele maestru s-a stins din viata in 2005, chiar de ziua sa. Obisnuia sa spuna "Cand mainile iti sunt ocupate, inima iti este linistita."

Am admirat ani la rand creatiile origami, fara sa am curajul sa incerc vreo idee. Si totusi... in aceasta primavara m-am lasat inspirata de un model propus de site-ul SuntParinte.ro si iata ce am obtinut decupand, impaturind, despaturind pentru a impaturi din nou :)



In interiorul florii putem decupa un cartonas pe care sa scriem urarea de primavara si in care sa impaturim un martisor.











Bine-nteles ca florile de hartie s-au dovedit insuficiente pentru cat era cererea de mare :) Si totusi nu mi-am "tradat" pasiunea pentru cusut si am pregatit si cateva felicitari cu ghiocei pe care i-am asezat in jardiniere de hartie :) si i-am trimis in misiune cu martisoare colorate pentru prietenele noastre:


Am luat o pauza de la cusut; ma gandesc la felicitarile de Pasti si imbatata de succesul felicitarilor cu flori impaturite, caut modele origami pentru o creatie de suflet - Sakura.

2 comentarii:

  1. Daaaa! ma bucur ca cineva totusi a gasit de cuvinta sa aminteasca! astazi a fost ziua în care s-a nascut si s-a stins, inventatorul de Origami. Omagiu artistului Akira Yoshizawa!
    Pupici Alinei cu mâni de aur!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am tot asteptat internetul ca sa pot arata felicitarile origami si iata ca nu degeaba tocmai azi am reusit s-o fac :) ca un modest omagiu adus Marelui Maestru. Multumesc, Carmen! Pupici si voua!

    RăspundețiȘtergere