joi, 19 iulie 2012

Noi talente

Am descoperit tehnica servetelului la handmade in Covasna, careia pe aceasta cale ii multumesc pentru inspiratie. A facut atatea lucruri frumoase, incat m-a ajutat si pe mine sa dau o noua sansa unei tavite din placaj presat cu rama de lemn, care initial a folosit ca suport pentru un set de cosmetice primit cadou. A stat multa vreme in baie la tara, unde s-a cam deformat de atata umezeala pana am prins curaj ca s-o salvez. Din pacate nu am facut poze inainte, caci ar fi fost spectaculos sa vedeti de la ce am pornit, nu fara o oarecare emotie :) Dar am vopsit-o cu vopseaua alba pe care am gasit-o la tata in magazie si dupa ce am uscat-o bine, am luat-o acasa pentru a-mi demostra ca pot si eu. Ce? Sa folosesc tehnica servetelului. Pentru o prima tentativa, cred ca a iesit ok si am primit deja lauda Mariei, care simt eu ca deja o vede pe la ea prin camera. De aceea avem trandafiri (floarea englezilor) roz (culoarea ei preferata) :)



Va incurajez pe toti sa incercati - vopsea de baza, lipici pentru decupaje si... servetele cat mai frumoase! Succes!

10 comentarii:

  1. Wow! Arata super Alina! Felicitari!
    Voi arunca o privire si eu in Covasna sa vad cum e cu tehnica servetelului!
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Melly draga! "Handmade in Covasna" face o multime de lucruri frumoase, are o multime de idei interesante! Iar tehnica aceasta este uimitor de simpla!
      O seara frumoasa si tie!

      Ștergere
  2. Esti sigura ca asta e prima incercare in aceasta tehnica? Arata super bine!!! Si ma bucur tare mult ca lucrarile mele te-au inspirat! O sa vezi- odata ce te-a prins acest microb, nu mai scapi; o sa-ti vina zeci de idei, o sa descoperi in jurul tau zeci de lucruri de decorat... Multa inspiratie iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Florentina! Cuvintele tale ma incurajeaza. Ei, cateva greselute am mai facut eu, dar m-a ajutat mult modelul servetelului si aspectul usor uzat al tavitei; mi s-a cutat servetelul in unele locuri, am folosit o pensula cam rigida (asta am avut prin casa, dar o sa cumpar una mai delcata) si am reusit sa sfasii o mica margine la stratul final de adeziv, dar din nou, nu se observa decat la o privire atenta. Asa ca da, apetitul a fost deschis si cred ca voi mai gasi ceva de decorat prin casa :)

      Ștergere
    2. stratul de adeziv trebuie sa fie foarte subtire, asa eviti cutele; cand se sfasie cate o bucatica, poti adauga in acel loc o alta bucatica de servetel, in aceeasi culoare, nici nu se observa; daca iti iei pensula noua, sa cauti una lata, nu rotunda, intinde mai bine adezivul...
      Gata cu sfaturile!
      Ah, sa nu uit: uite si un concurs la care iti poti inscrie lucrarea: http://handmadeincovasna.blogspot.ro/2012/07/concurs.html
      Numai bine!

      Ștergere
    3. Multumesc pentru sfaturi! Sa stii ca m-am cam gandit eu ca asta ar fi explicatia pentru cute - cam mult lipici, la care se adauga neindemanarea de la prima incercare :) Pensula a fost lata, dar cu peri tari, cam rigizi - o sa caut una pe care o s-o folosesc numai pentru astfel de lucrari.
      Daca tu crezi ca lucrarea mea e de concurs, o voi inscrie :) Multumesc inca o data!

      Ștergere
  3. O surpriza placuta (cred eu): http://handmadeincovasna.blogspot.ro/2012/08/concurs-extragere.html
    Poti, te rog, sa-mi scrii pe adresa handmade.in.covasna@gmail.com, un mesaj continand datele tale, adresa la care sa pot expedia premiul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar ca o surpriza placuta! Suntem tare fericite - si eu si Maria (asistenta mea :)) Multumesc inca o data pentru inspiratie si incurajarea de a ma inscrie la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Heel mooie blog,gefeliciteerd.Groetjes uit Belgie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dank u! Het betekent veel voor mij. Groetjes van Roemenië!

      Ștergere