marți, 18 iunie 2013

Iubesc ia

Iubesc ia, camasa noastra populara, ca orice roman. De Sanziene (Dragaica), pe 24 iunie voi sarbatori  alaturi de comunitatea Facebook "La Blouse Roumain" Ziua Universala a Iei. Nu, nu am cusut pana acum o ie, insa da, am cusut in copilarie motive traditionale romanesti.

Mi-am propus sa fac ceva special pentru aceasta sarbatoare, asa ca pe o bucata de etamina am inceput sa cos un motiv popular alaturi de declaratia mea de iubire pentru acest minunat vesmant traditional :) Am ales un motiv popular din zona Sucevei, care m-a cucerit pe loc si care se numeste "laba gastei".

sursa foto

Am avut de unde alege, caci pe site-ul Ioanei Corduneanu "Semne cusute" am gasit o arhiva impresionanta de modele din aproape toata tara. O comoara fara pret colectia de modele de pe blogul Ioanei.

M-am pus deci pe treaba si trebuie sa va spun ca am cusut cu o placere deosebita. M-am bucurat sa vad modelul intrupandu-se pe bucatica mea de etamina, apoi am cautat cea mai potrivita "bordura", am redescoperit modul de coasere a ajurului si apoi  am aplicat etamina pe un tricou negru banal, care-si pierduse de multa vreme farmecul.

Iata cum arata acum tricoul meu scos din anonimat de o bucatica de etamina cusuta:


Sper sa reusesc in viitor sa cos mai multe proiecte pe etamina cu motive populare. Dar ca de obicei, gandurile zboara mai repede decat se pot misca mainile mele.

2 comentarii: